Kersttrends 2016

De ene man met baard heeft zijn hielen nog niet gelicht, of de andere man met baard staat samen met zijn rendieren alweer te trappelen om ons weer te betoveren met zijn kerstgedachten. Wat zijn eigenlijk de trends voor dit jaar?

 

 

Kerst staat voor veel mensen synoniem voor gezelligheid. Samenzijn met uw geliefden, omringd worden door familie en ieder jaar weer proberen om uw huis een flinke 'touch of Christmas' te geven. En weet u wat het mooie is van Kerst? Het maakt eigenlijk helemaal niet zo heel veel uit hoe u uw huis versiert, of waarmee u dit doet. Dat is ook precies de trend voor 2016. Of u nu gaat voor minimalistisch of heel uitbundig, strak of juist heel kleurrijk. Het is dit jaar allemaal goed.

Vintage

Struin uw grootmoeders zolder maar af. Vintage is weer helemaal hot. Kerstballen, ornamenten en andere items met gouden en bronzen tinten. Traditionele motieven en ontwerpen maken uw kerstinterieur dit jaar ongewoon anders. Maak het vintagedecor af met gouden kaarsen en u bent klaar voor Kerst 2016.

Minimalistisch

Is vintage voor u net iets teveel van het goede en gaat u liever voor iets minder uitbundig, kies dan voor de minimalistische trend. Vergeet een bonte verzameling van kleur, maar kies voor dé kleur die symbool staat voor Kerst: rood. Vul dit aan met de basiskleuren zwart of wit en u hebt een mooie en strakke uitstraling, maar toch een fijn kerstgevoel.

DIY

Voor de creatievelingen onder ons is het tijd om aan de slag te gaan. Lekker zelf knutselen aan kerstballen, kerstbomen, kerststukjes, kandelaars, slingers en andere items die u zelf kunt maken. Wees niet te zuinig met kleur, maar zorg dat u de kleuren op elkaar afstemt. Neem een hoofdkleur in gedachten en pas daar de rest op aan. Op internet vindt u websites waarmee u eenvoudig de juiste kleurcombinaties kunt vinden.

Hout, hout en nog eens hout

Als u denkt aan hout, denkt u aan een knisperend haardvuur. Denkt u aan een knisperend haardvuur, denkt u aan warmte en gezelligheid. Dat is precies wat deze trend brengt: warmte en gezelligheid. De kleuren groen, bruin, oranje en wit staan centraal bij deze trend. Deze kleuren komen terug in al uw de accessoires die uiteraard zoveel mogelijk van hout zijn. Verder zijn dennenappels, groene takken en gedroogde bladeren leuke items om de kersttafel mee te versieren.

Fijne feestdagen!

Recent bekeken